klik :: klik

klik :: klik

Wednesday, June 15, 2011

nak berNUR KASIH jugak!

eh macam dah lama je tak update kan. busy dengan anak-anak katanya, macam dah mula nak buat perangai dulu takmau update lagi dah. tapi macam sayang pulak sebab bukan senang nak dapat balik mood belog ni. belog ini di tulis untuk diri sendiri, kenangan, kongsi cerita & pendapat yer, bukan belog untuk korang-korang mendengki tak tentu pasal. *tetiba emo* datang bulan, biasalah kan... hahahaha..

ni cerita khamis baru ni. kebetulan jordan cuti hari keputeraan King Abdullah, dari duk melangut je kat rumah kami keluar jalan-jalan jelajah lagik. dekat jer tempat ni dengan rumah, dekat Amman ni je. walaupun dah 2 tahun lebih duduk sini, tempat yang dekat tu lah yang tak sampai-sampai lagi. takut nanti tak tersampai lansung, jadi bila dah teringat terus je lah pegi kan.

macam pelik je ayat-ayat i tulis ni, macam tak betul je. apa-apa je lah kan. taip nak cepat ni, sementara anak dah tido. masa itu emas, anak tido umminye pun nak tido la kan.. hahahaha

dengan ini TERIMAlah gambar-gambar kami pegi berjalan ke tempat yang menjadi pilihan NUR KASIH jua..

*nak tunjuk bukti katanya memang NUR KASIH buat pengambaran kat sini. ahahaha, lantak ko la nisa, ada diaorang kisah?? ahahaha

 masa baru sampai. i dengan my handsome boy :)
 Amman Citadel namanya

 ku jumpa bunga, ku nak amik gambar jua
 panas terik, sian nia takde pasang bumbung kat stroller dia.. pity u pretty girl!
 Amman, dihatiku (nanti laaaa bila dah balik tanah air nanti...)
 jauh jugak menapak nak sampai ke tempat pengambaran Nur Kasih tuhhh.. eh, bukan pegi sebab tu tempat pengambaran Nur Kasih hokayyyy! berbalik kepada tujuan sebenar ye nisa!
 kesian abi, selalu ada sekeping je gambar.. ahahahah
 kamu jelah model of the day, ummi!!!
 sampai jua akhirnya setelah meredah onak duri, ranjau panas lip lip atas kepala ni haaa... gigih sangat nak p time summer, hambikkk!
 CITADEL
 *perasan kurus*
 nia good girl sangat, lansung tak mintak nak turun dari stroller!
 Byzantine Chruch
Umayyad Mosque
Roman Theater of Amman
 berteduh bagi anak-anak minum susu kenayang-kenyang nak mulakan perjalanan balik
 last snap!
muka bosan nia apekebenda lah tengok batu bata je ummi ngan abi ni?? bosannn! bawaklah ke Disneyland keeeee...

9 comments:

MRS. K said...

hahahaha..

anty setuju nia ayat last tu.. amacam ummie? pegi USS pon okey. dokek jo. singapore

~SHiLA~ said...

walaupun batu² je,tp cantek!bile la lala dpt g sane ;))

dakcik said...

bestnyaa nisa dpt g sane..bertuah sgt! i pun nk jugak...eh tetibe kan? haha

-Sara- said...

cian nia panas eekk..apelah ummi nii :D

Ummi Rania Raffel said...

mrs. k; yolah, nanti dabalik mesia terus,ummi bawak ekkk.... jom g sesama!

Ummi Rania Raffel said...

lala, meh le jalan2 sini, kang nica dah balik, xpat datang dah..hihihi

Ummi Rania Raffel said...

dakcik ain, meh leeeee datang jalan umah kiteeee..

Ummi Rania Raffel said...

sara, ummi bukan ape, nak kasik dia terbiasa dengan panas nanti da blk mesia senang, kikikiki...

Mama Qiestina said...

phewwwwwwwwwwwwww cantiknyaaa kat sanaa!!