klik :: klik

klik :: klik

Monday, May 11, 2015

Legoland Malaysia 2015


Keluarga Bahagia kami ~


Ready nak ambik lesen memandu Tan Chong.. Selalunya manja nak heret ummiabi sekali. Tapi kali ni agaknya dah besar, dewasa dah.. jadi tak kisah dah kena masuk sorang-sorang pun.






Maklum la dah biasa bawak kete macamni, terror la kan.. hihi Ok now turn kakak pulak yer...



Happynya kakak nia..

Wahhhh ummiabi taknak lepas peluang jugak, berat nih hati nak main mendealah ni, kang tak tido malam sakit tangan. Haha.. Tapi my raffel nak sangat jadik fireman.. adhoiii...


Ok ready ummi!! hahaha


Kakakakkaka gelak je sepanjang ni..


Haaaa tudia Raffel fireman kiterrr..


Kisah bersambunglah kiranya jam loceng pun dah berbunyi... Tak sabar rasanya hati.. Nak balik! Heheeee

Wednesday, April 22, 2015

My Rania & Raffel

Assalamualaikum semua.. Lamanya tak update kehidupan seharian dengan aktiviti-aktiviti bersama anak-anak macam dulu-dulu kan. eh, macam ada je? heeeee..

Alhamdullillah Rania dah 6 years dan Raffel 4 years. Cepat masa berlalu... Berbelog dari hanya berdua semasa kembara ke Bumi Anbiya'.. Kini bahagia berempat di Malaysia tanah airku terchenta.... Semoga Allah SWT sentiasa limpahkan kami kebahagiaan dunia & akhirat.. ameeeeeeen!





Thursday, December 11, 2014

Corelle Spring Pink



Assalam dan hi semua.. 

Posting kali ni tentang pinggan mangkok ye.. Haaaaa, sure lah kakak-kakak, mak-mak semua minat punya kalau cakap bab pinggan mangkuk ni kan?? kan??? Termasuk lah kak jemah eh kak jemah pulak? Iye, kak jemah la pulok, nak kembali muda, gitewwww... 


Untuk yang berminat nak memiliki Corelle Spring Pink 76 pcs ini secara ansuran boleh whatsapp Kak Jemah @ Nissa di talian 012-2778825 ye. Offer terhad dan limited time only. Harga RM1000 cash atau bulanan RM210/5 bulan.

Antara yang ada dalam set complete ni:-

12 pcs Dinner Plates
12 pcs Salad/Luncheon Plates
12 pcs Bread & Butter Plates
12 pcs Cereal Bowls
12 pcs Salad Bowls
12 pcs Dessert Bowls
2 pcs Platters
2 pcs Serving Bowls

Sekiannnnn... Jangan lupa whatsapp cepat-cepat, habis kang gigit jari... :)


Friday, December 5, 2014

Syurgaku @ Keruing Residen

Salam petang Jumaat. Nampak tak, nampak tak. Betapa kalau rajin sehari ai boleh up 2 entry terus... Hehehe.. 

Ai is baru balik IOI City Mall ni. Fuhhhhh penat tawaf.. Sesampai dan duduk je kerusi opis nan empuk ni, terasa ai nak ngupdate! Hover sangat kan..

Entry bergambar je ni  pun ye.. :) Kikikiki... 

Nanti dah siap dah dapat kunci, dan ai dah menginap jemput la datang jalan-jalan minum pagi/petang/siang/malam kat rumah kecik kami ni...Asalnya perumahan ni di beri nama Keruing Villa, tak tau apa masalahnya, masa pegi baru ni signboard naik nama Keruing Residen. Apa-apa je namanya ai is tak kisah, asal ada bunyi Keruing Ring Ring okay la... Hehehehe.....

Nanti ai sambung lagi kerajinan ni kay!!


















Terbang Tunduk



Terbang Tunduk by Fynn Jamal


Bertahanlah wahai raksa, jangan kau terhenti
Berpautlah wahai nyawa, ini bukan mimpi
Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi


Jauhnya kau terbang
Siapa sangka?


Getir yang menghalang tak besar mana
Payah... payah... semalam...
Moga mudah selama


Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu
Jangan dikenang
Moga dibuang dendam dan sayu

Tuhan
Jangan kau izinkan aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati

Seharian harini melayan lagu kokping kat youtube. Lama sudah belog ai tak berentry baru. MALAS! Tapi semangat tu ada, kekuatan yang takda, ahaks! Nantilah kalau ai dah bersemangat, uolls tak lalu pulak kan nak baca, nak hentam, nak komen. Haha...Eh, ada ke yang baca belog awak tu??

Tuesday, November 4, 2014

I'm Not Pregnant!


Hover kan, pix X-Large giteww. Semata-mata nak bagitau yang i is tak mengandung okay, just gemuk sikit je. Sikit je... Bahagia katanya... hehehe... Ok bai.

Thursday, July 24, 2014

Salam Aidilfitti

Salam semua.. Mak jemah dah balik raya ni.. Di kala dan tika ini kat juru, penang.. Sikit lagi nak sampai kedah darul aman...

Di kesempatan ni mak jemah nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir & batin kalau ada tersalah tulis, korang tersalah tafsir dalam penulisan mak jemah.. Maaf ye semua pembaca belog. Ada ke yang baca ni? Kikikiki... Hati-hati balik kampung beraya ye semua... 

Thursday, July 10, 2014

Dua tahun yang indah diselubungi duka..

Esok, ya esoklah! Genap dua tahun dah berkhidmat sebagai penjawat awam di SPRM. Kejap sangat eh masa, rasa macam masih blurr-blurr masuk keja lepas 4 tahun cuti tanpa berduit. Rasa macam baru lagi berkenalan dengan adik-adik manis & kakak-kakak chantik di sini. Rasa macam baru lagi belajar menaip semula, walaupun ku sedar dah tak boleh selaju dulu... Oh dua tahun! 

Baru esok nak dua tahun, harini perlu berduka! Apakah?? Makjemah is feeling down hokey! Ai is tak boleh nak fokus harini... I'm happy for him, happy sebab dia dapat naik pangkat, tapi yang tak happynya dia kena tukaq! 

Macammana nanti kalau boss baru bengis macam singa? Takut haih makjemah nak datang kerja lagik..

Macammana nieeeeee? 

Tuesday, July 8, 2014

KTAR dan abang zen




kecik besar. kecik besar je ai tengok abang zen ni ha... ada ke patut buat indah macamtu? *ai is emo* eh makjemah cakap tentang KTAR ni.. kerana terpaksa aku relakan.. uolls semua layan ke idak?? makjemah macam biasa la, dari tanak layan, melayan dan terus melekat la.. bukak posa pun jamah kurma, minum air sikit, kuih kadang-kadang, lepastu celapak naik atas melangut sampai la habis cerita. hakhakhak. tahu ke idak celapak tu apa?? bukak kamus utagha na...

makjemah suka sangat satu lagu dalam KTAR ni, lagu kokping. sedap je di dengar di telinga makjemah ni ha.. lalu pakai encik google cari lirik.. nice liriknya.. lahu-lagu kokping memang tak mengecewakan..



Lagu 'Tahu' nyanyian Fynn Jamal & Tri Hadzir
Dan kau tanya dalam diam
Dengan mata kau biar pejam
Bagaimana mampu wujud sunyi di riuh engkau berdiri
Satu per satu hilang ertinya
Berdikit-dikit menyesak dada mahu kau lari dan bersembunyi
Tapi mana kau harus pergi

Haruss
Tak terpuas lautan
Lapar tak terkenyangkan
Kau tahu
Namun tak kau akukan

Kau selongkar bumi langit pertala
Sedang jawabnya lama kau ada
Maka perlu apa kau bongkar gali
Kalau cuma di letak tepi

Sayu
Tak terjelas fikiran
Rebah tak tersambutkan
Kau tahu
Namun tak kau akukan

Apa kau cari yang sebetol-betolnya
Lama mana begini
Bertelanjang jiwanya
Apa kau cari yang sesungguh-sungguhnya
Malam siang berganti
Jawabnya tetap sama