klik :: klik

klik :: klik

Wednesday, January 27, 2016

Corelle Winter Frost White murah dengan free gift

Hi, assalamualaikum semua. Lama tak menjengah untuk mengupdate blog ni kan. Okey bagi permulaan 2016 ni, kita mulakan dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim... dan  nak promo pinggan mangkuk terlaris di pasaran.  CORELLE. Dengan nama Winter Frost White putih suci mulus tulus seperti orang yang bakal memilikinya nanti. Set 16 pcs dan nissa bagi free platter yang boleh buat pinggan nasi tambah atau hidang siakap stim or tiga rasa yang mana korang boleh masak dan hidang, lalu sedaplah ia di dalam pinggan CORELLE ini. Haha gitew!

Okey set 16pcs ni ada :-
4 pinggan makan (dinner plate)
4 piring kuih (desert/fruits plate)
4 mangkuk sup (cereal/soup bowl)
4 mug stoneware Corelle Made in China
+ 1 platter besar yer nisa bagi 
HANYA dengan harga RM300 sahaja!











Thursday, November 26, 2015

Tanam Rumput Sendiri

 Wah gitew! Tetiba jer muncul kan.. Saja nak share minat/hobi/obsesi terkini. Cintakan tumbuh-tumbuhan.. Gitew!






Monday, May 11, 2015

Legoland Malaysia 2015


Keluarga Bahagia kami ~


Ready nak ambik lesen memandu Tan Chong.. Selalunya manja nak heret ummiabi sekali. Tapi kali ni agaknya dah besar, dewasa dah.. jadi tak kisah dah kena masuk sorang-sorang pun.






Maklum la dah biasa bawak kete macamni, terror la kan.. hihi Ok now turn kakak pulak yer...



Happynya kakak nia..

Wahhhh ummiabi taknak lepas peluang jugak, berat nih hati nak main mendealah ni, kang tak tido malam sakit tangan. Haha.. Tapi my raffel nak sangat jadik fireman.. adhoiii...


Ok ready ummi!! hahaha


Kakakakkaka gelak je sepanjang ni..


Haaaa tudia Raffel fireman kiterrr..


Kisah bersambunglah kiranya jam loceng pun dah berbunyi... Tak sabar rasanya hati.. Nak balik! Heheeee

Wednesday, April 22, 2015

My Rania & Raffel

Assalamualaikum semua.. Lamanya tak update kehidupan seharian dengan aktiviti-aktiviti bersama anak-anak macam dulu-dulu kan. eh, macam ada je? heeeee..

Alhamdullillah Rania dah 6 years dan Raffel 4 years. Cepat masa berlalu... Berbelog dari hanya berdua semasa kembara ke Bumi Anbiya'.. Kini bahagia berempat di Malaysia tanah airku terchenta.... Semoga Allah SWT sentiasa limpahkan kami kebahagiaan dunia & akhirat.. ameeeeeeen!





Thursday, December 11, 2014

Corelle Spring Pink



Assalam dan hi semua.. 

Posting kali ni tentang pinggan mangkok ye.. Haaaaa, sure lah kakak-kakak, mak-mak semua minat punya kalau cakap bab pinggan mangkuk ni kan?? kan??? Termasuk lah kak jemah eh kak jemah pulak? Iye, kak jemah la pulok, nak kembali muda, gitewwww... 


Untuk yang berminat nak memiliki Corelle Spring Pink 76 pcs ini secara ansuran boleh whatsapp Kak Jemah @ Nissa di talian 012-2778825 ye. Offer terhad dan limited time only. Harga RM1000 cash atau bulanan RM210/5 bulan.

Antara yang ada dalam set complete ni:-

12 pcs Dinner Plates
12 pcs Salad/Luncheon Plates
12 pcs Bread & Butter Plates
12 pcs Cereal Bowls
12 pcs Salad Bowls
12 pcs Dessert Bowls
2 pcs Platters
2 pcs Serving Bowls

Sekiannnnn... Jangan lupa whatsapp cepat-cepat, habis kang gigit jari... :)


Friday, December 5, 2014

Syurgaku @ Keruing Residen

Salam petang Jumaat. Nampak tak, nampak tak. Betapa kalau rajin sehari ai boleh up 2 entry terus... Hehehe.. 

Ai is baru balik IOI City Mall ni. Fuhhhhh penat tawaf.. Sesampai dan duduk je kerusi opis nan empuk ni, terasa ai nak ngupdate! Hover sangat kan..

Entry bergambar je ni  pun ye.. :) Kikikiki... 

Nanti dah siap dah dapat kunci, dan ai dah menginap jemput la datang jalan-jalan minum pagi/petang/siang/malam kat rumah kecik kami ni...Asalnya perumahan ni di beri nama Keruing Villa, tak tau apa masalahnya, masa pegi baru ni signboard naik nama Keruing Residen. Apa-apa je namanya ai is tak kisah, asal ada bunyi Keruing Ring Ring okay la... Hehehehe.....

Nanti ai sambung lagi kerajinan ni kay!!


















Terbang Tunduk



Terbang Tunduk by Fynn Jamal


Bertahanlah wahai raksa, jangan kau terhenti
Berpautlah wahai nyawa, ini bukan mimpi
Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi


Jauhnya kau terbang
Siapa sangka?


Getir yang menghalang tak besar mana
Payah... payah... semalam...
Moga mudah selama


Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu
Jangan dikenang
Moga dibuang dendam dan sayu

Tuhan
Jangan kau izinkan aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati

Seharian harini melayan lagu kokping kat youtube. Lama sudah belog ai tak berentry baru. MALAS! Tapi semangat tu ada, kekuatan yang takda, ahaks! Nantilah kalau ai dah bersemangat, uolls tak lalu pulak kan nak baca, nak hentam, nak komen. Haha...Eh, ada ke yang baca belog awak tu??

Tuesday, November 4, 2014

I'm Not Pregnant!


Hover kan, pix X-Large giteww. Semata-mata nak bagitau yang i is tak mengandung okay, just gemuk sikit je. Sikit je... Bahagia katanya... hehehe... Ok bai.