klik :: klik

klik :: klik

Wednesday, May 11, 2011

indah sungguh ciptaanNya

mak ai susahnya nak dapat siapkan entry vacation ni. busy sangat dengan anak-anak. now, sorang dah masuk buai, sorang dah tido dengan sendiri sambil dengar lagu baby baby baby, dapat lah ummi sambung entry yang dah lama asik tak siap-siap ni..

Day 2
alololo cian anak umi ngantoks lagi yer...
nia korek idung ke tu?? hihihi...
lepas dah siapkan raffel, boleh dia sambung tido dengan sendirnya, penat sangat ni.
nia sepet tak berapa nak cukup tido..
bekpes roti kering dengan telur sebijik, akakakaka
raffel layan tido pun best kan.. masih penat, kesian dia ye..
bajet cun senyum pagi-pagi
 dalam bas pun tido jugak lagi..

pagi day 2 ni termasuk dalam pakej naik cruise. layankan aje... 1 je pun trip dengan agen pelancongan ni. yang lain-lain tempat kami gi jalan-jalan dengan mama ika..

ni la dia kalo dah perak macammana turki boleh ada bunga tulip, sedangkan jordan tak ada nampak lansung bunga tulip, agak musykil di situ.. heloo, awak tu duduk padang pasir, sedor le diri tu sikit yeeeee...
cantik-cantik tulipnya, semua tengah kembang-kembang gitu.. nampak macambunga plastik jerkk.. banyak la ko punya plastik!
happy family :)
lol! perak tak habis lagi.. suka la weyh dengan tulip kuning nih!
while hubby busy-busy ambik gambo, i kena jaga dua-dua ni. kalut-kalut. nia nak naik turun kerusi. adik pulak tido, letih tak abis lagikk kot..
luas jugaklah kapal ni dalam 3 tingkat ha ko.. pilih mana nak duduk. awak idak le nak naik atas sekali, gayat wehhh.. nak jalan-jalan dalam ni pon awak terhuyong-hayang..
 posing selagi boleh namanya
 lol, naper raffel tu nantoks lagi erkkk??
hover kan budak pinks tuhhh??
good boy raffel
 peminat ramai nak bergambar mengalahkan hartis uolls..
 pening rasanya ni dah duduk diam-diam
 jeling kat awek arab sebelah yang asyik usha-usha dia..
 tukar shift, i dah lenguh..
raffel kejap jer nak ngan abinya, lepas tu nanessss, ummi la jugak jadi mangsa kena dukung.. bengkak-bengkak uolls tangan i ni ha lenguh punya pasal.. hantu betul lah sapa yang curik stroller tu! sumpah jadik katak baru tau!!
bas pelancongan katanya.. ambik le gambar kenangan kan.. kenangan sungguh la jadinya kan.. bas ni la yang bertanggungjawab menyebabkan stoller graco raffel hilang.. sumpah jadi keta kuda baru tau! ting!!! huh! tak abes-abes menyumpah si pencurik kan?? harus la uolls kan, bukan singgit dua kan.. sedih-sedih!
lepas tu bas bawak kitaorang jalan-jalan pusing town katanya. masuk kejap historia mall, takde beli apa pun, just makan-makan kejap. shop lot yang brandnya lebih kurang sama dengan jordan, jadi takde lah nak beli apa-apa. makan kat burger king je pon, raffel layan tido. kesian dia, mesti sakit badan kena dokong je kan.. bila baringkan kat mana-mana pun dia still boleh tido dan kalau sedar dia senyum-senyum pulak. kesian u, adik..
dah petang baru bas hantar balik hotel, bengang tau awak nak pegi grand bazaar yang sangat-sangat ni. ekekeke... balik tukar-tukar pampers anak-anak, siapkan keperluan susu semua baru gerak gi grand bazaar dengan mama ika & family..
 ni gambar weolls kat depan grand bazaar. 
budak takut dengan kucing hitam..

ha punyalah lama ambik masa nak buat entry hari ke-2 di Istanbul.. busy sungguh kan mommy sorang ni.. hehe..nanti sambung lagi k!

6 comments:

III bDkNaKaL III said...

mmg harus sumpah pencurik stroller raffel tuh!haishhhh cian kwn i tau!

~~zaa~~ said...

comelnye nia pakai topi macam tu!! hehehehe sangat cute!

-Sara- said...

eh camane leh ilang stroller tu nisa?

nisa, kat istanbul makan best ke? ade opismate sara ni die ade g melancong ke istanbul, blk tu nmpk kurus sbb die kate sane mknn x sedap, xlalu katenye..yeke?

Ummi Rania Raffel said...

aina; hehehhe sian kannnnnn kat ummi niafell ni... kena kurangkan shopping bulan ni sebab nak beli stroller baru..

Ummi Rania Raffel said...

aunt zaza; tq tau... :)

Ummi Rania Raffel said...

sara; hilang kat tmpt simpan beg dalam bas. ntah le sapa ambik kan.. mmg hantu kannn..

eh makan sana best22222... kebab dia sedap2... seafood lagilahhhhh.. nyum2, teringat plak lahai..