klik :: klik

klik :: klik

Friday, July 15, 2011

terubat kerinduan kampong halaman

korang penah dengar ke orang panggil serawa durian? belahbelah kedah nun kami panggil serawa cheq oii... ada setengah tempat panggil pengat takpun bubuq ja la senang kan...

saja la kan nak buat sebab dah lama sangat tak makannya. kebetulan baru ni tok kirimkan lempuk durian. nak kirim durian fresh tak dapat la kan... berangan je la nak merasa.. selalu i buat serawa pisang, keledek, atau labu jer... ni dah ada lempuk durian, maka trylah buat sebab TERINGIN sangat! takde apaapa okey, just teringin jer..

tadaaaa ni lah dia serawa durian tuh.. buat banyak ni, makannya i sorang jer tau.. nyampah nak buat. nak makan semulut jer.. kalo kat mesia sungguh memang tak buat dah ni! tabiat orang kata kalau dah benda takdak tu kan, tekak ni teringin je manjang! mencikkkkk...

lepas tu tok kirimkan jugak petai banyakbanyak. perghhh! teubat lah kerinduan kampung halaman tu kan. seminggu lah rumah bau petai.. hehehehe... cerita petai ni baru sejak ngandungkan nia jer suka makan. sebelum tu tak pernah sentuh! tabiat la kan masa mengandung semua benda teringin... lepas dah try tu macam ketagih je plak.. huhu..

tadaaaa inilah dia sambal udang dengan petai. yummmmeh!

lepas tu kan... nak di jadikan cerita kawan baik i kasi kangkung, kangkung now in Jordan. katanya jumpa ada bangla ke jual.. tak kisah la bangla ke sapa yang jual, janji ianya kangkung dah kegemaranku!!!! terus i masak kangkung goreng belachannn... 

tadaaaaa.... sekali hadap dah licin.. ngeh ngeh ngeh

2 comments:

MRS. K said...

i tak makan petai la yang.. tapi udang tu besaq2 no

Mr n Mrs Zaidi said...

wahh bestnya,,sy yg duk m'sia nie pun tgk leleh air liur..hihihiihi.. nasib sempat lap..