klik :: klik

klik :: klik

Thursday, April 21, 2011

mak runsing!!

baru lepas minum teh cicah biskut. jam pukul 9 malam. tak kose nak turun makan nasik. pemalas sungguh lately ni nak makan malam. lagipun abi takde di rumah! ye, malam macam ni pun pegi keje lagik! tinggal 3 beranak lagi la tak dapat nak turun bawah(dapo), makan apa ada je ye. ater, kata nak kurus kan perut kan??

ni i nak tanya la kawan-kawan kat luar yang bersalin c-sect, korang ada masalah perut buncit tak??? aduhhh, runsing dah ni pikirkannya. berat dah kembali normal to 50kg, tapi perut macam tak surut je. ni kes tak berbengkung la ni. dah try pakai masa dalam pantang, tapi sakitnye lahai kat perut ni. last-last sampai ke sudah takde bengkung lansung. kat Mesia ada ke jual apa-apa produk yang bila makan, boleh terus kempiskan perut, ada ke, ada ke? ada la beli losyen mustajab limau ke hape, dah habis dah pakai, tapi takde pun kempis! sama jek.. paling ketara buncitnya bila lepas makan nasik! mendadak tertonjol perut ni ha, macam peknen la plak... ngeri jeeee!

susahnye hati bila pikir semua seluar sebelum-sebelum ni jadi tak padan, seluar jeans dah tentunyaaa pun kan! harapkan pakai seluar-seluar yang kembang-kembang kat bawah tu je la. di tambah pulak bila pakai baju, tersangkut kat perut... eiiii buruk hamat! macam tengah mengandung lagi dan lagi dan lagi... kalau puasa ganti lepas ni, boleh ke ek turunkan kebuncitan perut ni? mak runsing! runsing! tiba-tiba jadi mak!

teringinnye nak pakai seluar jeans!! sabo je lah..

14 comments:

MiSz eiN said...

memang kalau bersalin operate jd mcm nie nisa
sbbtue org dulu xnk besalin operate
tp nk wat camner kan klu dah e2 takdirnya
:(

sian nisa
slalu minum air halia
pastu kena slalu sapu jek krim y panas2 tue
utk burn lemak kat perot
pakai PB pon xleh eh?

MRS. K said...

muahaha.. perut akak pon buncit.. takpe, nanti bila agak2 dah tak sakit, pakai la bengkung tu.. huhuh...

Chekgu Murni said...

nisa, try la pakai premium beautiful~ kami dah pakai~ cik white pun dah pakai ;p~ puas ati lew~ pikir-pikirkan k~ ahaks~

~~zaa~~ said...

erkkk...no komen heheheh :p belum merasa lagi

siti said...

Bkn sbb cser je tp sbb dh beranak 2...perut mmg xblehblah! Mmg ssh nk kempis..pakai je PB tu..letak krim cane pon xmujarab okeh...

-Sara- said...

nisa, mmg kite xleh berbengkunglah bile caeser ni..nisa pakai bengkung? issh biar betol..sakit giler kot! sara sethn lebeh bru stat pakai sbbnya nak tgu betol2 sihat..

tp tulah mmgtulah..perot akn memboncet sbb kite xleh pantang cm org bsalin biase, bertungku, bengkung sume xleh.. ahh xyahla pki mustajab tuu..tipu jek! huhu

Rania Raffel said...

ein; PB ado, masih jadik perhiasan, sebab da try pakai sakit dalam perot. kena tunggu betul2 baik kot. ubat sapu dah habis stok da.. uwaaaaa....

Rania Raffel said...

mrs. K; sampai la ni dok sakit jugakkk.. :(

Rania Raffel said...

muni; nisa ada je PB, lom pakai lg sbb masih sakit kt perut bila pakai.. tersiksa rasanya..

Rania Raffel said...

za; bestka za belom buncit lg.. :)

Rania Raffel said...

tity; xleh pakai lg sebab bila pakai dalam perutku saket hamat!

Rania Raffel said...

sara, mustajab dah habis tp lansung tak mujarah, ape cer?? kikiki.. nisa bengkung gak sara, tapi sakitnye lahai... lepas tu xnak dah.. pakai korset pun sakit.. last2 xbuat apa2, inilah akibatnya, moncittttt!

alyyani said...

baru baca. mcm alya, lepas 44 hari pakai bengkung tp dgn syarat masa pantang makan/minum apa2 yg bole baik kan luka dalam tu cepat la. so pakai jugak bengkung and sapu minyak kat perut sebelum tido. so sepanjang tido pakai bengkung la. pakai brand afiat. recommended from cousin yg 3 kali ceaser jugak. tp badan kurus melidi. so, cepat sikit la kempis tang perut tu. tp pakai bengkung loose kan sikit la takleh ketat.

Rania Raffel said...

nisa sebenarnya ada bengkung afiat tu, kaler hijau dalamnya macam ada rempah tu kan. dulu masa nia nisa pakai tu. tapi lepas pindah rumah sewa ni, xjumpa kat bengkung tuh, silap2 tertinggal kat rumah lama. stress je dah carik tak jumpa2.. try pakai korset PB, jadi sakit dalam perut sebab ketat sangat kan. sudahnya tak pakai apa2.. buncit jadinya..