klik :: klik

klik :: klik

Tuesday, May 11, 2010

cuti-cuti Malaysia 2010

malam ni dapat la update belog sambil pekena blueberry cheesecake yang dibeli di safeway beberapa hari lepas! diet konon tak makan nasik malam, tapi hantam makan cheese cake, poyolah! abi takda pulak malam nih, ada dinner kat luar, malas betul nak turun minum air, manis sangat la pulak cheesecake ni, penakut kan?! haruslah, anak dara i dah tido,takda sapa nak temankan.. nia dah tido seawal jam 8 selepas pekena susu 7oz.. tetido kekenyangan la tu.. sekarang nia dah boleh tido lama-lama, kalo dulu amboi setengah jam dah mangkit. tak sempat ummi nia ni nak buat apa.. susu pun dah start minum banyak, panas kot cepat dahaga maklum la amman dah dilanda panas terik & berdebu sekarang ni.. tadi tengahari pun nia tido lama, sempatlah kemas-kemas apa yang patut. eh nak cerita apa sebenarnya ni?? haishhh~

sebenarnya i saja nak abadikan kat sini gambar-gambar yang belom sempat upload. citer lama la ni time balik mesia aritu.. gambar masa nak balik ke amman kat KLIA. angah & fifah yang capture!

notty girl jelir kat photographer
~nia with makcik
nia with pakcik
tok ummi ajar pok amai-amai yer..
sekembalinya ke amman, nia dah lupa daaaa
nia with tok wan
sampai tertido ke sedih sangat tu?
alahai sayangnya nak lepaskan..
manjanya nia ngan tok wan
tak habis-habis lentok ngan tok wan, nia sedih yer nak tinggalkan tok wan..
nia dengan tok nyang
nia dengan tok teh
us with mak & ayah serta anje..
my big family yang setia menghantar setiap kali kepulangan kami ke amman...
bye bye Malaysia..
 berehat sebentar di coffee bean, tengah nak breakfast tiba-tiba nia telah melakukan pelaburan.. mujur belum fly, kalo tak, maka busuklah 1 kapal... hihihi..
 sedapnya nia tido dalam bassinet.. over sebenarnya dah 7kg tau nia ni, tapi ummi nak gak sebab lenguh tangan ummi nanti tau.. muat jer pun dalam tu.. tido dengan nyenyak  sepanjang perjalanan lagik.. senang travel dengan nia, dia tak banyak buat hal.. sebab tu ummi boleh balik haritu tanpa abi sebab ummi tau nia suka travel, dia happy je sepanjang perjalanan tegur orang sana sini.. ish ish..
ha kalau dah ada baby macamni ler, penuh kat ruangan kaki tu ha dengan beg segala macam barang-barang.. hihihihi...
nak posing jugakkkk hamboi hamboi..

masa ni nia bangun sebab buat pelaburan lagi di atas udara.. hihihihi
fresh sikit time transit ni dapat cuci-cuci muka nia yg dah bergetah tu... masa ni kat Bahrain..
sesampai jer nia tido tak hengatttt punyaaa, jetlag.. kesian nia.. 2,3 hari jugaklah nia tido awal sebab ikut time mesia.. pagi-pagi kul 4,5 dah bangun korek-korek mata ummi... ish ish..


sekian saja cerita travel kali ni... penat betul balik sekejap-sekejap ni.. hubby, tak boleh ke u amik cuti 2 bulan terus? baru sempat i nak dating ngan semua kengkawan bawak jumpa princess kesayangan kita ni.. semua nak tengok dia tauuuu, tapi tak sempat, sorry to u olls yang i tak sempat jumpa tu ... masa adalah sangan terhad.. nak tido pun tak sempat! cewahhhhh, alasannn... kemain lagii... hihihihi....

3 comments:

ct_nurmarlissaa said...

salamm pekenalan...memuda merantauu di negara owg..pengalaman yg sgt baikk kan...

~~zaa~~ said...

tu la...aunty zaza tak sempat jumpa nia tau.....


nia, cakap kat abi cuti pjg la sikitttt..

Ezzah said...

alahai kesiannya niaaa...dok lentok je kat tok dia. mesti dia pun sedih kan?