klik :: klik

klik :: klik

Thursday, December 22, 2011

sekadar hobi

salam semua. apa khabar semua harini? dah makan ke belummmm?? kalau belum, gi la makan dulu yer.. nanti gastrik pulak.. hehehe :)

ok lah. saja je nak cerita. *tetiba*

lately ni kan, i macam rajin je bereksperimen masak itu ini. *perasan*

baru-baru ni i buat popiah sampai 200bijik. semalam buat samosa 100bijik lebih. harini buat karipap pulak. dapat dalam 80bijik. semuanya difrozenkan. penuh dah peti ais tu ha dengan kuih muih. senang kalau ada guest datang, ambik, boleh goreng terus. kalau tak selalunya terkulat-kulat je orang datang taktau nak hidangkan apa. time rajin ni boleh laaaaa... mood buat-buat kuih ni kadang lambat nak tunggu. tapi sekali datang, menjadi-jadi pulak.

 inti karipap

malas giler nak kelim comel-comel, pakai acuan sudahhhh.. hihi

goreng minum petang tadik..

 bahan-bahan nak buat inti popia. senang je karet dengan kobis..

inti dah siap masak

 sampai sakit-sakit pinggang dok gulung benda ni... huhuhu.. nak buat sangat kannnn kannn??

blueberry muffin. buat hujung minggu baru ni sambil mencucuk satay. ha satay ni lagi satu, buat frozen jugak ada lagi 100 cucuk dalam peti ais. nanti nak makan, keluarkan kejap then bakar.. orang malas biasalahh, buat banyak-banyak lepas tu simpan.. hehehehe

 ni lah dia konon-konon bajet satay kajang!

esok nak kena penuhi permintaan anak daraku, nia. tadi masa tengah buat karipap, dimintaknya "ummi, nak kimmm kimmm". okey nia panggil apam dotdotdot tu kim, sebab warna warni macam aiskrim kooot.. hehe nia nia.. okeylah. nanti citer lagi pasal hobi ni, belakang pun dah sakit, pinggang pun dah lenguh, mata pun dah mengantok.. jumpa lagi di nest entry kay!!!

3 comments:

dhr said...

rajin nye! kite karipap order kt students hehe...popia dulu2 rajin gak buat tp tu la sakit pinggang nak menggulungnya. skg kalo org jual kuih mahal da xkomplen da.tau susah nak buat.

MRS. K said...

pergh... kaguma ngan mak nia nih! semua pon die bolot. balik mesia leh bukak kedia suda

-Sara- said...

nisa, bg inti popia tu cmne nk buat ek? kasi tau skit! hehe