klik :: klik

klik :: klik

Thursday, December 15, 2011

dot dot dot

okay, lama gile dah kot tak update pasal makanan. pasal masak-memasak. dulu dah hilang semangat nak cuba itu ini. tapi sekarang semangat tu dah mai. hahaha dia mai dah kata orang utagha..

sana sini citer pasal apam dot dot dot ni. mula-mula malas nak ambik pot. memang la syok tengok gambar kawan-kawan post kat FB, ada yang beli, ada yang buat sendiri dan yang paling besttt, buat bisnes! tudia nak verangan sat balik nanti buat bisnes apam dot dot..(hey hey, nanti kau balik Mesia dah takde musim apam dot dot, dah masuk musim apam zebra-zebra ke.. macam fenomena Fareeda... Nyata Jelita tuuuuu...)

okay sambung balik. mula-mula tu kan i sekadar tekan dan tengok gambar yang di post. rasa macam wah!!! cantiknya, rasa sayang nak makan!!! lepas dah lama-lama rasa macam makin menjadi-jadi je orang dok post, ish tak boleh jadi nih... terus la i google cemana nak buat. sifat ingin tahu membuak-buak rasanya, ha tudia ayattt tak boleh belahhh...

cubaan pertama dulu i tak buat dot dot sebab rasa macam leceh gile kot nak buat piping bagai kan.. tapi tadi teringin gile nak buat, perasaan membuak-buak tu semakin menjadi-jadi. *LOL*

okaylah malas nak story panjang, saja la kan nak tayang gambar-gambar konon comel gile apam dot dot beliau.. padahal comot gile je pon..

asing-asingkan kaler-kaler keinginan, terasa macam nak belajar mewarna masa tadika dulu pun ada. tak apa, tak apa, sabar. walaupun agak "renyah" gile kottt sampai tangan dah bercoreng 4 warna nih...

dah siap isi dalam paper cup kecik comel lote yang boleh di makan sekali ngap aje, deco-deco lah sekreatif mungkin. nak kata diri sendiri kreatif la tu, setakat titik macam ni, nia pun boleh kannnnn??? hahaha...

hasil selepas 15minit kukus... gebu koooot ek?? macam sayang nak makan sebab comel sangat.. *perasan comel lagi sekali*


ok la kan pertama kali cuba.. tak menghampakannnnn... :)

3 comments:

MaryaYusof said...

Wah, menjadi ek! Teringin jugak nak buat tp mmg tak pndai sgt buat kek @ kuih ni... Salam dr Peru & follow di sini~

dakcik said...

wahhh! nmpak sedapppp! nak boleh ?? :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

weee...beshnyer menjadik...nak try gak ahhh