klik :: klik

klik :: klik

Monday, September 23, 2013

Sinopsis Cinta Jannah

Tudia lamanya rasa Sabtu Ahad baru ni kan sebab hati tak menyabo nak tengok cerita Cinta Jannah yang comei dan Izaryl yang hencem, kikikiki..  Rasanya korang-korang semua pun gitu kan kan? Hahaha.. sabo sabo, 2 episod je lagi ha nak habis...

Tapi... nampaknya Izaryl kawin jugak ye dengan Damia Ramonazamzam gedix tu! Hahaha... 

Dengarnya tajuk asal cite ni bukan Cinta Jannah kan? Syurga tanpa bidadari mulanya, pastu tak jadi pulak... sedap lagi tajuk asal, tapi whatever lah kan... heeeee

Haaaa mari kita layan Kak Misha nyanyi jap... ambik aura nak tengok petang satgi kul 7.00 malam terpacak depan TV siap mandi, siap ambik ayaq sembahyang.. masuk ja waktu terus solat na, jangan leka.. *ingatan untuk diri sendiri, muehehe*


Ni sedikit sebanyak sinopsis ceritanya:-


Jannah (Nelydia Senrose) melarikan diri dari rumah setelah dipaksa oleh keluarganya untuk mengahwini Suffian sebagai isteri kedua. Bapanya, Abdullah ingin menebus balik tanah kebun yang digadai oleh adiknya, Razak kepada Suffian selepas kalah judi. Jannah dibenci oleh bapanya sendiri sebab beliau begitu inginkan anak lelaki untuk mendapatkan harta pusaka ibunya. Duit tersebut juga dapat digunakan untuk mengadakan kenduri nikah untuk anak sulungnya, Balqis (Reen Rahim). Jannah dibenci oleh bapanya sendiri sebab beliau begitu inginkan anak lelaki untuk mendapatkan harta pusaka ibunya.
Setibanya Jannah di Kuala Lumpur, Jannah menjadi keliru kerana tiada hala tuju. Tatkala memikirkan apa yang bakal dilakukan, beg tangannya telah diragut dan Jannah jatuh, terhentak kepalanya dan jatuh pengsan.


Secara kebetulan, Izaryl (Aeril Zafrel) lalu di situ lalu membantu Jannah yang pengsan. Pada masa yang sama, Izaryl berada dalam dilema kerana dia terpaksa mencari seorang isteri dalam masa 3 bulan bagi mengelakkan dirinya mengahwini Damia (Ramona Zam Zam), pilihan ibu Izaryl sendiri.


Dalam keterpaksaan, Izaryl membohongi Jannah dengan mengatakan bahawa dia telah memperkosa Jannah semasa dia pengsan. Justeru, mereka terpaksa berkahwin. Apabila mengetahui tentang perkahwinan itu, ibu Izaryl, Tengku Zareena (Dian P Ramlee), berasa amat marah. Tengku Zareena telah merancang untuk memisahkan mereka berdua dengan berpakat bersama Damia untuk menggoda Izaryl dalam harapan untuk menghancurkan rumahtangga Izaryl dan Jannah.


Hat bawah ni teman yang buat kesimpulannya ye; kikikiki


Jannah kembali ke pangkuan keluarganya disebabkan mahu suaminya berkahwin dengan Damia, sedangkan pada ketika itu dia sedang mengandungkan anak Izaryl.  Walaubagaimana pun dia telah di halau oleh bapanya kerana mengandung dan akan memalukan keluarganya lagi sekali.


Jannah akhirnya bertemu Kartina Aziz (taktau sapa, bonda ke) yang bantu Jannah sampai bersalin dan tengok preview tu sampai anak Jannah dah besar pun Jannah masih tak berjumpa Izaryl dan anaknya tak kenal pun lagi ayahnya... 

**wah gitu dok buat ramalan cerita... kakakkaka... eksaited sangat sampai semua segala punca pun nak google tentang cerita nih.. LOL.. 

No comments: