klik :: klik

klik :: klik

Tuesday, February 23, 2010

damsyik, dimashq, damascus

the best holiday sambil mendapat therapy yang paling bagus untuk stress! hihihihihi... entry penuh dengan gambar! sila jangan muntah..
on the way, anak sedap tido, ummi syok sendiri
 
syrian arab republic welcome you!
 
 
Bandar Damascus dari Jabal Qasyoun.. Damsyik @ Dimashq @ Damascus ialah ibu kota Syria dan merupakan antara kota tertua di dunia.
 
kakak saya- sila jangan percaya.. hihihihi.. 
 nia sedap tido sejuk sangat..
ummi nak posing, anak nak tido.. huhu
 
happy family ever!
nia tetap tido tak kira angin puting beliung pun. angin kuat sangat dari atas bukit ni..
 
we love posing!
  
okey, nia dah bangun ni ummi..
  
best friend!
  
alolololo comeinye dia ngan aunt akma dia..
 
we all stay atas bukit sampai malam sebab nak dapat panorama secantik ini!
 
memulakan pendakian Crac des Chevaliers
 
masa ni nia demam, kat gusi ada nampak 2 gigi.. sebab tu le demam, tapi ummi tak faham nak bawak nia jalan jugak.. adoi ummi ni...
 
  
Crac des Chevaliers
  
model tak berbayar..
  
Crac des Chevaliers
  
berbungkus anak ummi, sejuk yang amattttt!
 
model yang lepas ni nak mintak bayaran lah..
  
Crac des Chevaliers
  
  
posing sampai pengsan yer..
  
nice candid shot! kelihatan mem tengah mengarah tu..
  
Crac des Chevaliers
  
Crac des Chevaliers
  
  
  

  
nia minat sangat dengan bunga kuning ni..
  
ummi dgn nia ajer, sape suh abi pilih nak kendong camera? huhuhu..
  
happy family!
  
Crac des Chevaliers
 
Crac des Chevaliers
  
nia muka tak happy jer..
  
Crac des Chevaliers
  
jauh perjalanan oiiii, nak tercabut kaki den..
  
Crac des Chevaliers
  
tinggi we all panjat.. tengok la tu rumah-rumah kat bawah sana..
  
hijau bumi syria ni, tak amcam jorden, kontang!
  

  
sweet!
  
Crac des Chevaliers
  
yeah! dah sampai puncak!
  
alolololo nia.. penat ye sayang.. ummi pulak lupa bawak carrier.. sakit badan nia yer..
  
patut la sejukkk, kelihatan snow tebal di puncak bukit Lubnan sana..
  
di puncak Crac des Chevaliers
 
nak turun balik ni yang lemah ni..
  
tak nak turun boleh??
  
view from restaurant yang we all singgah makan
  
eh eh nia skodeng aunt akma yer..
  
nia nape muka macam tu sayang?
  
i likeeeee!
  
we all.. :)
  
ummi sukaaaa pix ni.. abi, boleh buat  kan frame besar2 tak!
  
makan time! perut dah mendidih ni.. nia sibuk nak tengok uncle awww kat belakang tu..
  
Masjid Khalid bin Al-Walid
  
makan Khalid Al-Walid
amboi nia kemain posing ngan aunt akma die..
 
 
 
Masjid Khalid bin Al-Walid
 
thanks to you all berdua, nanti kami datang lagi tau.. hihihihi..
  
hehehe sebelum balik haruslah singgah Souq Hamidi..
  
  
  
shopping sampai habis duit okey! hahahaha..
  
hasil rembatan ummi!
 
koleksi ummi! menyesal pulak beli sikit jer.. takpe, nanti kita pegi lagi kan b?




8 comments:

alyyani said...

tu lah, baru nak tanya tak bawak carrier ke. anyway, sangat cantik damascus. bila la nak sampai sana ye. 1 day trip ke ni?

akmarizal said...

tq,, sudi dtg ke teratak kami...nnti dtg lg yee (^_~)

fabulous.farah said...

comel la rania ni..macam nama dia.

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

sis alyyani; nissa bawak carier ke damascus, tapi tinggal kat kereta lorr.. lenguh tangan ni.. hihihi.. jom la datang kita g sopink.. hihihi..

akma; tenkiuuuuu tumpangkan kami.. hihihi... nnt i pegi lagi okey..

farah; tenkiu...:)

Zaza said...

nisa suke brand guess ye?
hehe...

Ezzah said...

bestnyaaaa.....nia lak berbungkus tebal2 pun tetap comeyyy!!!!! :)

MRS. K said...

kawan akak ada sorang keje kat embassy syria... sian dia.. dah 5 taon tak leh balik mesia lagi..

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

zaza; ye la za, guess je mampu setakat ni.. coach or LV tunggu jadik jutawan dulu lah.. hihihihi...

ezzah; mmg bestttt! tq aunt!

mrs. k; sape kwn kak k tu? hihihi..