klik :: klik

klik :: klik

Thursday, October 15, 2009

kami @ Russia Paper

popular la sekejap.. masuk paper kan.. hari tu paper nibras (paper arab) ada keluarkan artikel tentang open house kat rumah saya & embassy. yang penting gambar yang diletakkan adalah gambar kat rumah saya ni ha.. sapa yang faham bahasa arab bleh la bukak link ni --> http://nebrasnews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10051&Itemid=54

terjemahan dibuat oleh us. arman :-
Hairul Azmir, Setiausaha Kedua di Kedutaan Besar Malaysia dan isterinya Puan Khairun Nissa telah mengadakan ‘Rumah Terbuka’ menandakan berakhirnya bulan Ramadan serta resepsi tradisional sempena sambutan Eid Al-Fitri. Upacara ini dihadiri oleh para diplomat dan mahasiswa Malaysia di universiti-universiti serta pegawai-pegawai pendidikan tinggi Jordan yang jumlahnya mencecah seribu orang. Selain itu, turut hadir ialah Duta Besar Malaysia Dato Abdul Malek bin Abdul Aziz dan pegawai kedutaan bersama pasangan masing-masing. Para hadirin telah bersama menunaikan solat sunat Aidilfitri. Selain dihidangkan hidangan lazat menu Malaysia yang pelbagai, para hadirin saling bermaafan dan mengucapkan Selamat Hari Raya. Sambutan Eid al-Fitr biasanya berlangsung selama satu bulan sejak hari raya pertama.Ini menunjukkan kekuatan hubungan sosial antara rakyat Malaysia multi-etnik dan agama di mana mereka hidup dalam harmoni, hormat menghormati dan sayang menyayangi antara satu sama lain.

terima kasih ustaz!

semalam pulak keluar kat paper the star jordan tapi dalam bahasa russia ler pulakkkk. anyone? ada sapa-sapa volunteer nak tolong terjemahkan? ada?


7 comments:

MRS. K said...

glamer raya gitu...

apdet secara marathon nampak

MiSz eiN said...

wah!!! kelas gituh masuk paper =)

Deelira said...

wah..
glamor..glamor
meh sini sy terjemahkan..hehe

yussygsara said...

hmm..klo cmni mmg dh popular laa nissa..:)..sbg kwn nissa sara kt mesia ni rse bangge jeek sbb gmbo n cite nissa lam paper overseas..hikhik ( cm xde kene mengene jekk nk bangge2..hahaha)

Nizar Nuruddin said...

Hi Dotter. Mummy beritau tentang blog Nisa. Good job. Keep it up and semuga jangan 'hot-hot chicken sh*t'. Hehehe. Seronok tengok gambar 'my nenek'. Suggestion ... letak le counter kira pengunjung. Boleh tengok berapa orang berkunjung ke website Nisa. Dari dunia sebelah mana pun boleh. Juga link kan dalam facebook. mesti popular...best wishes and regards to hub Azmir.

Nizar Nuruddin said...

Good job. Mummy told me about your blog. Keep it up dotter. Why not attached visitors' counter. Boleh tengok berapa orang berkunjung ke blog Nisa. Permintaan..satu rencan tentang nenek and her resepi. Plus photos. Ok good luck and best wishes to you dotter and hub. Wasallam.

masniza mahmud said...

wow! duk mesia xpenah2 masuk paper skali g jordan masuk paper kwn aku! heheheh femes2!