klik :: klik

klik :: klik

Friday, July 17, 2009

apakah?

minggu ini kandungan saya dah masuk 35weeks.. wahhh.. sekejap betol masa berlalu begitu sahaja bagai angin. huh tetiba nak jiwang...

sepatutnya... minggu depan saya dan keluarga serta semua rakyat jelata Malaysia di Jordan melancong ke Lebanon & Syria.. tapi malangnya harapanku berkecai bak kaca berderai.. apakan daya.. saya kena ikut cakap Doktor Nael Abaza.. jangan ambil risiko ok! 1st baby... jadi tak dapatlah saya menghirup udara segar pantai nan indah di Lebanon sana.. saya perlukan udara segar itu! hahaha... saya dah bayangkannya dan mimpikannya.. bersiar-siar di pesisir pantai yang pasirnya putih dan indah... bukankah seorang ibu mengandung memerlukan ketenangan dan kedamaian sebelum melahirkan bayinya...??(ececeh..menambah cerita ler pulak...) hahaha..

alhamdulillah setakat ni, saya tiada sebarang masalah kesihatan dan alhamdulillah juga saya masih boleh bergerak/memasak/mengemas/membasuh dan melakukan segala kerja-kerja yang dilakukan oleh seorang pembantu rumah dengan jayanya... opss! pembetulan! saya bukan pembantu rumah, tapi seorang isteri solehah... hahahha..

cerita tentang baby pulak... now, berat baby dah 2.1kg.. kedudukan semua ok.. tapi napa terasa berat ye perut ni? berat lemak tepu kot. mummynye banyak sangat makan.. dalam masa 2 minggu berat saya boleh naik 5kg.. hm.. berselera betul ini mummy.. berat saya sudah cecah 63kg okey buat pengetahuan puan-puan & tuan-tuan yang dirahmati sekalian. sama sekali keadaan yang amat merunsingkan/membimbangkan/merisaukan.. adakah berat saya akan kembali ideal ke 45kg?

start 23 july dah boleh countdown kata Doktor Nael Abaza lagi.. ya! padahal tarikh itulah sepatutnya saya ke Lebanon menyaksikan pemandangan pantai yang indah, terapi stress dengan menghabiskan duit suami bershopping, menikmati teh panas sambil menyaksikan belle dancing! oppsss! tak habis lagi berimaginasi kepada benda yang takkan pasti! sudahlah...

oklah dah melalut nampaknya..





apakah kena mengena gambar ini dengan coretan rasa hati di atas?

9 comments:

~mama aiman~ said...

orang kata kalau perut mengembang maknanyer perempuan, kalau meruncing kedepan dan dari belakang still ada cutting, maknanya lelaki.. nampak cam perempuan je tu... hehe.. pandai2 je teka.. take care!!

siti said...

cumil pewot tu...

MRS. K said...

takpe, lain kali leh bawak baby g jenjalan p lebanon.. lagi best sebab anak ada skali!!

masniza mahmud said...

wow! stunning mummy! :* semoga nisa ngan baby selamat ye dear :*

MY HEART said...

Comel preggy mommy ni. Bila due nisa??

♥♥ n.i.s.s.a ♥♥ said...

mama aiman : tenkiu.. memnag dr awal doc cakap baby gurl.. hehe..

siti : cumil keww? hehehe..

mrs. k : betulll... sokong2..

za : tenkiu...

my heart : tenkiu... due 22 ogos.. orang puasa tuuuu..

jameah said...

Your baby is more important. Lebanon can wait.Welcome to the club of motherhood...which will be soon.When I was pregnant, I was 68 kg full term! Don't worry about it ok?

♥♥ n.i.s.s.a ♥♥ said...

tenkiu kak jam...

MiSz eiN said...

untung somi kamu dapat kamu.... rajin, pandai masak, pakej lengkap ar. bkn bodek eh. tp kenyataan... ;)